2021-05-18 194 views
平時番工都好少飲茶,放假又起唔到身,今日同朋友行開旺角,見呢到有晚市點心,就入去試一試呢到裝修都有少少中國風,平日夜晚黎都唔算好多人金沙肥豬仔(流沙包)呢隻豬仔都算可愛,個包底冇加色素,咬開個豬頭就有好多流沙餡,唔算太甜,有樣有內涵!晶瑩鮮蝦餃:唔算好大粒,35蚊黎講有4粒都算ok,皮都算幾薄古法馬拉糕:呢個馬拉糕都幾扁身,唔似出面大大件好高鮮蝦脆雲吞:勝在炸到卜卜脆,蝦都大粒,唔係好油芋香煎堆仔:入面加左芋頭餡!我的最愛加埋黑白芝麻非常香口,推介川式紅油抄手:啲汁都幾多,唔會太辣,好惹味,但皮就有少少厚荔芋鳳爪排骨籠仔蒸飯:排骨唔算好多,好在唔係好多肥肉,仲有少少荷葉香,豉油俾得唔夠呢到啲點心好似大部分都係得三件,如果一家四個人黎食都唔知點分,有啲奇怪,正常點心多數都係四件,好彩今次係三個人食,啱啱好分得勻

呢到裝修都有少少中國風,平日夜晚黎都唔算好多人

金沙肥豬仔(流沙包)

晶瑩鮮蝦餃:
唔算好大粒,35蚊黎講有4粒都算ok,皮都算幾薄

古法馬拉糕:
呢個馬拉糕都幾扁身,唔似出面大大件好高

鮮蝦脆雲吞:勝在炸到卜卜脆,蝦都大粒,唔係好油

川式紅油抄手:啲汁都幾多,唔會太辣,好惹味,但皮就有少少厚