話說早兩日腸胃炎今日開始先冇再肚痾,所以都係決定食清啲,喺旺角搵到呢間素食,黎到門口見到好多人排隊知道應該冇揀錯😂餐單有好多選擇,揀左好耐我地決定叫一位既紅燒野生竹笙素翅,腰果百合炒淮山,香煎竹笙腐皮卷同埋籠仔荷葉蒸陳村粉😀紅燒野生竹笙素翅既素翅幾粗幾有趙口,個人認為口感仲好過真魚翅😙 仲有啲荀絲,竹笙等等增加口感,個質地啱啱好,唔好太稀又唔會落太多粉搞到太稠over左😁👏淮山係我食素必點嘅東西, 因為健脾有益,同埋如果自己整會滑潺潺好唔方便,佢既淮山超級爽口👍👍 荷蘭豆同百合都唔會老,清清地仲係好養生既一味素菜式,love it😍自家製香煎竹笙腐皮卷呢個招牌菜係男友想叫,雖然係煎炸出嚟但係我都忍唔住食咗一嚿🙈 好脆口,皮好薄,層次豐富仲冇加防腐劑👍 配咗菜心可以減少嗰少少一般煎炸物嘅油膩感😁陳村粉有淡淡嘅荷葉香味,唔會蒸得太淋一pat野,配左啲素肉碎同埋榨菜調返個鹹味,都係清清地既好選擇👍呢間餐廳係少油,少鹽, 唔加味精, 主張用自家製天然食材,逢星期三仲會將部分收益作慈善用途,真係不得了😯😯😯 一定會繼續支持💪💪
紅燒野生竹笙素翅

腰果百合炒淮山

自家製香煎竹笙腐皮卷

籠仔荷葉蒸陳村粉

2019-02-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$165 (Dinner)
  • 香煎竹笙腐皮卷
  • 香煎自家野生竹笙腐皮卷