2021-03-23 443 views
位於纜車站旁嘅呢間特色cafe,每次上山頂都話想嚟試吓,今次一個人上山頂行山,的起心肝留肚落嚟試吓佢。呢間有啲歷史既建築物外牆用麻石切成,幾層高好有英式風格。裏面既裝修簡單得嚟又具心思,木色為主用色好warm。大約兩點,人流好少,座位頗多,可以揀到睇纜車既最佳位置。睇咗若干個食評都話佢啲食物麻麻,為免中伏,要認真揀下食乜,最後選咗個朱古力muffin同Latte。可能真係冇乜期望,反而覺得幾好食,比Starbucks 好少少。不過有個位覺得可以改善,就係全店用上紙餐具,呢方面真係較為失色。一邊食一邊睇靚景,真係好有旅行feel。每10分鐘左右一班纜車,你可以無限打卡。間餐廳重有室外陽台座位,同纜車有更近距離的接觸。我幸運地遇上員工午膳時間,又無乜客,可以自由遊走於餐廳不同角落狂打卡。趁而家無遊客真係建議大家嚟chill下,當去咗咗短旅行。相信第時遊客回歸就一定唔會咁清靜了。環境10/10服務7/10食物7/10衞生9.5/10

大約兩點,人流好少,座位頗多,可以揀到睇纜車既最佳位置。

環境10/10
服務7/10
食物7/10
衞生9.5/10
2021-03-22
$65 (Tea)