2019-12-14
旺角最近新開左一間Cafe: 5%cafe,因為臨近聖誕所以好多擺設都係聖誕主題😍而且各式各類遊戲都齊全,除咗情侶拍拖都係約埋三五知己聚腳嘅好地方😇😇 今次就同男朋友嚟食,兩人座位大多都係靠窗,而且係沙發櫈,可能因為新開張冇幾耐,所以餐牌選擇唔多我就叫咗個黑椒雞扒腸仔飯,雖然好平民但係雞扒成個手掌咁大🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️而且肉質鮮嫩唔會被黑椒汁掩蓋左雞味🤤🤤🤤男朋友就叫咗個咖喱雞扒飯,用日式咖喱去煮,唔會太辣而且適合呢個天氣食, 同樣地雞扒都係好鮮嫩👍🏻👍🏻仲叫咗個吉列魚柳長通粉,通粉製造過程好似細唔係純粹用水煲滾就算,而且預留係即叫即整🤤所以咬落脆卜卜👍🏻👍🏻肉質仲未變壞🤤飲品方面叫咗一杯熱嘅自家製蘋果肉桂飲,飲落去好清新😍😍完全唔係蘋果糖漿加水👍🏻👍🏻三個小食再加兩杯嘢飲350幾蚊而且仲有角色各類遊戲選擇,旺角拍拖又有一個寧靜地方推介