2024-03-18 24 views
喺重慶大廈隔離,heath慶坊地庫新開咗超多餐廳同手搖!一落到去第一間就見到呢間全港首間果凍主題茶飲店😆 佢哋全部材料都係台灣直送,超級有特色又健康!大部分飲品都係以茶類為主,果凍都好幾款可以選擇!-🥢熟成紅茶配豆漿凍($32)原本就咁睇落去唔知會唔會好唔夾,但係飲落去完全係另一回事!豆漿凍既豆味好重,果凍都好滑,好似食緊豆腐花咁,紅茶嘅茶味好香濃唔會有苦澀味,嗌左微糖甜度剛剛好,完全就係台灣早餐店既紅茶豆漿嘅味道😋😋想飲手搖又怕肥建議可以試吓!🥢鐵觀音($24)茶底唔錯👍🏻 平時飲鐵觀音都覺得太澀唔好飲,佢哋反而幾好幾易入口!特登叫左杯冇果凍嘅試吓佢哋既茶底😆又幾香濃喎!而且飲品都好大杯都只係$24!-
🥢熟成紅茶配豆漿凍($32)

🥢鐵觀音($24)
  • 熟成紅茶配豆漿凍