La Parrilla Steakhouse

新一年又係時侯食餐好😋最愛食牛扒既我當然同朋友去扒房食好嘢啦見到中環有間環境幾靚既阿根廷扒房紅磚牆既設計好有特色 配上木系同吊扇就好有外國風情 坐住bar枱位傾計都幾chill仲播住啲輕快既英文歌 心情愉快😁一坐低就有蒜蓉香草包奉上好香蒜蓉牛油味 質地係外脆內濕潤 仲有少少香草味 正呀叫左兩個lunch set包 前菜主菜同伴菜同soft drinks$218起Quinoa Salad油醋汁無咩糖 偏酸口感幾開青瓜好清香牛油果蓉同藜麥多種口感 洋蔥仲要好甜一啲辣味都無 好好食Empanada de Carne Criolla好香咖哩香味 牛肉夠淋配埋微辣既蕃茄好夾呀外皮好脆 好香牛油味 有啲似放大版既角仔 好有特色MainRump Steak $298一上枱就喳喳聲 好吸引呀牛味用聞已經超濃郁餐廳好好知我哋share已經幫我哋切好外面焦脆,入粉仲係粉嫩 medium 啱啱好牛肉肥唔多但牛味超濃口感都唔硬 啱啱好有六款醬自由配搭我幾鍾意個燒汁 係清甜唔會好濃味 同牛扒一齊唔會搶左牛扒味Milanesa $218係墨西哥特色菜 呢度係將牛肉免治炸成一塊扒 再加上厚厚芝士同原片蕃茄 食落好似
新一年又係時侯食餐好😋

Rump Steak $298
一上枱就喳喳聲 好吸引呀
牛味用聞已經超濃郁
餐廳好好知我哋share已經幫我哋切好
外面焦脆,入粉仲係粉嫩 medium 啱啱好
牛肉肥唔多但牛味超濃
口感都唔硬 啱啱好
有六款醬自由配搭
我幾鍾意個燒汁 係清甜唔會好濃味 同牛扒一齊唔會搶左牛扒味

Milanesa $218
係墨西哥特色菜 呢度係將牛肉免治炸成一塊
扒 再加上厚厚芝士同原片蕃茄 食落好似一塊超脆pizza 味道好濃郁 幾有特色

最後叫多個甜品Home Made Churros +$68
配上焦糖醬 唔會太甜
外面脆入面軟淋淋 超軟糯 新鮮熱辣好好味
為呢餐畫上完美句號

La Parrilla Steakhouse (中環)
中環雲咸街77號嘉兆商業大廈1樓

#香港探店#中環西餐廳探店 #蘭桂芳
#香港美食 #香港西餐廳 #西餐廳 #中環美食 #香港探店 #中環探店 #香港必食餐廳