🇭🇰 Rempah Noodles (灣仔) 灣仔軒尼詩道18號地舖👍🏻 乾撈喇沙係馬來西亞傳統美食之一,特點係口感爽滑,香辣可口。最驚喜係佢嘅麵係銀針粉,配以醬汁同各種食材,包括蝦肉、雞肉、芽菜、魚片、雞蛋等等。呢道菜嘅味道香濃,微微辣,但唔會太辣,而且醬汁嘅酸辣味道非常協調。一食入口感覺爽滑,好難忘。👍🏻 咖央多士係新加坡傳統早餐之一,係一片烤面包配以特別嘅kaya 醬,kaya 醬係用鴨蛋、椰漿同糖等混合而成,味道香甜濃郁。烤過嘅面包表面酥脆,內部柔軟,同 kaya 醬嘅味道非常搭配。Rempah Noodles嘅環境非常舒適,裝修簡潔而現代化,有室內同室外座位可供選擇。食物等候時間喺忙時可能會長啲,但整體來說仍然算得上快捷。價錢方面,乾撈喇沙同咖央多士嘅價格都係合理範圍內,性價比高,值得一試嘅餐廳。環境舒適,價格合理,係一個可以品嚐馬來西亞同新加坡美食嘅好地方。

🇭🇰 Rempah Noodles (灣仔)
灣仔軒尼詩道18號地舖

乾撈喇沙