2007-07-23 8 views
前陣睇阿so介紹, 經過中環特登去食下, lunch食左冬瓜餃子、韮菜豬肉餃、酸辣湯。冬瓜餃子-- 唔係好食到冬瓜, 咬入口都係豬肉冬菜多, 食唔到冬瓜清味。韮菜豬肉餃-- 個人覺得佢d醃味濃過頭, 蓋過晒韮菜同豬肉d味。酸辣湯-- 酸辣湯唔落生粉, 似湯咁, 我唔知佢係另一種製法定咩, 不過我就麻麻地。係勝在料多, 大細切得岩岩好, 不過味道唔得, 有陣醋嘅苦味, 而且陣苦味主導晒成個湯, 所以總括:bye bye no more! 酸辣湯還是翡翠最好。餃子, 就其實好多間都有王府咁嘅水準, 唔洗特登去食王府囉! (荃灣民豐都好好食, 不過只有外賣)ps. 8蚊一罐可樂好似貴左d, 話晒王府只係粉面檔格局。

ps. 8蚊一罐可樂好似貴左d, 話晒王府只係粉面檔格局。