2024-11-13 0 views
今日老公嚟到尖沙咀食夜晚,去咗美麗華食泰國菜!呢間泰國菜裝修好靚,影相都唔錯㗎😍我哋嗌咗一個青瓜沙律係配蛋黃,少少咸但又配上爽口青木瓜咁食好得意!跟住就上咗半份冬陰功!佢入面有好多隻蝦,亦都有啲海鮮,飲落去酸酸辣辣非常開胃!對我嚟講係辣咗少少😆😆另外我哋仲叫咗菠蘿炒飯,非常之大份,兩個人食唔晒!入面好多料,有提子乾、蝦、腰果等等。我哋嗌咗個咖喱蝦球配飯食,咖喱蝦球就咁食都好惹味,而且入面隻蝦好新鮮好彈牙!個咖喱配菠蘿炒飯撈埋食真係食咗幾碗。另外仲叫咗雞肉串燒,個沙嗲醬不得了,甜甜地好惹味!唔少得要食呢度嘅芒果糯米飯!佢係同出面好唔一樣,上面有啲粟米片,而且個芒果雪糕又唔會好甜,加埋暖暖哋嘅妹女飯食好快就食晒啦😀飲品佢都有好多,我哋叫咗個好特別嘅雪糕紅豆冰😘個椰子雪糕入面有粒粒口感非常之好,另一杯就嗌berries smoothies 😀酸酸甜甜咁,幾refresh💪🏻💪🏻#hk #hkfoods #hkfoodie #hkfooddiary#hkfoodblogger#hkdessert#coffee#hkig#goodwest#hkfoodies#hkfoodporn#foodies

跟住就上咗半份冬陰功!

個咖喱配菠蘿炒飯撈埋食真係食咗幾碗。
另外仲叫咗雞肉串燒,個沙嗲醬不得了,甜甜地好惹味!
唔少得要食呢度嘅芒果糯米飯!

飲品佢都有好多,我哋叫咗個好特別嘅雪糕紅豆冰😘
#hk #hkfoods #hkfoodie #hkfooddiary#hkfoodblogger#hkdessert#coffee#hkig#goodwest#hkfoodies#hkfoodporn#foodies#hkigers#hkfoodblogshare#好味道#好西#香港好西