2009-11-08
以前都幫襯過呢一間餐廳,印象中呢度d 咖啡做得唔錯...不經不覺,原來都已經係4年前了。今日入大埔,原本想到8號餐廳,但睇過menu 實在唔吸引,所以最後選擇Blue Mountain Cafe。差唔多係滿座,好在剛剛有客人check bill我地先有位。 仍舊係無咩裝修...一睇 menu,好多選擇。我要左焗魚煎蛋意粉; 男友要左印度咖哩雞配飯及薄餅。我果個上先,一食之下,都幾好味。至少個汁都幾濃、幾入味。朋友果個印度咖哩就更加好味,好香,食落好好味。我加左$3轉栗子咖啡,好想試下...點知之後個店主同我講栗子可能開左比較耐,d 味走左,唔係好香,問我試杏仁好唔好...然後佢仲拎左支杏仁糖漿比我聞下,話ok佢先沖...杏仁糖漿好香,我即刻話ok。之後,我杯杏仁咖啡好快就沖好,一試之下,真係好香好好味...其實唔係真係有好多杏仁味,但係真係好香,飲完之間仲有一陣杏仁香味。由於唔係真係好「杏仁」,所以就算唔食杏仁0既人都可以一試。飲飲下,個店主再次問我好唔好飲,services 真係唔錯。我最欣賞係佢唔會是但沖,而係坦白話比客人知。雖然好飽,但仍然飲晒杯咖啡。今餐真係好滿意,食物ok、價
我要左焗魚煎蛋意粉; 男友要左印度咖哩雞配飯及薄餅。
我果個上先,一食之下,都幾好味。至少個汁都幾濃、幾入味。
朋友果個印度咖哩就更加好味,好香,食落好好味。
雖然好飽,但仍然飲晒杯咖啡。
今餐真係好滿意,食物ok、價錢ok、最鐘意係有家庭式0既感覺。我地下次入大埔都會幫襯呢間。