2021-07-04 225 views
聽過Nuttea好耐,今日放工行過太古坊終於有機會試。叫咗兩杯嘢飲,分別係招牌伯爵朱古力堅果奶蓋茶🍫,同埋店員推介嘅粉紅莓好堅果奶蓋茶🍓全部嘢飲都係即叫即整,大概過咗5分鐘就有👍🏻店員除咗比飲管之外,仲會有一隻小匙羹,方便我不奶蓋食🥄伯爵朱古力奶蓋好厚實,朱古力唔會好甜好heavy,配埋earl grey茶底好夾,令人上癮係咁飲😝😝至於另一款士多啤梨,店員話因為而家當造,士多啤梨好甜,一路飲好似食緊雪糕咁🍦雖然佢嘅價錢可能比一般台式飲品貴,不過飲完一杯之後基本上唔使食飯,夠飽🤣🤣下次有機會都會試吓其他味道❤️另外如果你都喺太古坊附近返工,我見到佢做外賣有discount,下午茶嘅時候可以叫杯嚟飲下😈

粉紅莓好堅果奶蓋茶

TakeAway