2021-05-05
正宗曼谷流水蝦!好玩又好食同朋友係Openrice book枱,黃金時間有85折,我地食19:30-22:00,時間非常充裕!每枱既旁邊都會有得自己夾蝦蝦好多蝦蝦都好生猛,隨時會跳起,一夾上黎即刻放入冰筒,再拎去燒!一開始已經送上一碟海鮮,帶子好鮮甜!除左送既海鮮,出面都有自助區,包括有串燒、海鮮、熱食(炒麵/湯)、小食、飲品、雪糕等等,選擇非常之多!尤其系泰式炸蝦片真系超好食! 餐廳仲提供好多醬料,包括有蒜蓉、泰式辣醬、牛油等等食到一半,原來仲可以自己整泰式船河,真係好有泰國風味,可配生菜同幾款丸類,簡直一流!黎到燒烤部分,唔好睇佢個爐咁細,可以同時燒好多野食,好滿足,海鮮都好新鮮,自落手燒更加好味!最後食埋雪糕,分別試左士多啤梨同抹茶,抺茶好好食,有啲奶味,真心唔錯!而且超多口味,芝麻、豆腐、咖啡、芒果等~超值得一試!除左黃金時間,其他時間仲有7折,記得用OpenRice 訂座啦!
一開始已經送上一碟海鮮,帶子好鮮甜!
尤其系泰式炸蝦片真系超好食!
餐廳仲提供好多醬料,包括有蒜蓉、泰式辣醬、牛油等等