2023-01-15 204 views
今晚嚟呢間小店食燒肉,冇乜客人坐低之後侍應就講解下menu, 我地係3個人,原來可以將二人餐按比例變做三人份量,價錢都係按比例計返超好呀我地揀咗極級和牛盛會~首先有沙律,好食櫻花蝦味噌湯:勁多櫻花蝦前菜:有甜酸辣,冇苦主角:日本九州A4和牛三角胸,前腿肉,牛柳侍應會教我地點燒,大約燒幾多秒,同埋點用啲醬自己都可以燒得好好味後尾佢見我地舊石有太多油,另外俾多啲洋蔥我地去吸油燒之前侍應會俾圍裙我地,仲俾咗個套我地笠住啲衫/袋,等佢地冇咁吸味好貼心我地一邊傾一邊燒,唔經唔覺已經差唔多3個鐘,雖然冇人催我地,不過我地都唔好意思再咁慢吞吞拿拿臨食完啲肉就開始甜品呢一part呢個係可以自己調教抹茶嘅濃度,再淋上雪糕幾好味!我地仲自備蛋糕仔慶祝生日,呢到好似唔收切餅費,侍應主動幫我地影相臨走前仲俾枝嘢我地噴下啲衫,等啲衫冇咁大陣味成餐飯都好開心,係一個好好嘅體驗下次再嚟食
今晚嚟呢間小店食燒肉,冇乜客人

超好呀

我地揀咗極級和牛盛會~
首先有沙律,好食

沙律

櫻花蝦味噌湯:勁多櫻花蝦

櫻花蝦味噌湯

前菜:有甜酸辣,冇苦

前菜

主角:日本九州A4和牛三角胸,前腿肉,牛柳

侍應會教我地點燒,大約燒幾多秒,同埋點用啲醬
自己都可以燒得好好味
後尾佢見我地舊石有太多油,另外俾多啲洋蔥我地去吸油

極級和牛盛會

好貼心

拿拿臨食完啲肉就開始甜品呢一part

呢個係可以自己調教抹茶嘅濃度,再淋上雪糕
幾好味!
甜品

臨走前仲俾枝嘢我地噴下啲衫,等啲衫冇咁大陣味
成餐飯都好開心,係一個好好嘅體驗
下次再嚟食
Type of Meal