2018-11-19 116 views
之前已經同朋友嚟過<花木>,知道呢度嘢食唔貴而且質素高,上次同朋友食得好開心,所以今天特登帶老公嚟呢度慶祝紀念日。😍😍😍<花木>位於尖沙咀的天文台道,附近有港鐵和多條巴士線,交通四通八達,非常方便。🚇🚌🚕餐廳內環境優美,簡潔明亮,是傳統日式餐廳的簡潔優雅風格🌸🌸🌸期間限定的食品絕對是新鮮的保證,正所謂不時不吃嘛!🌱😋前菜有炸池魚,炸擇蟹,明太子。當中炸擇蟹🦀造型可愛,就是日式迷你蟹零食,脆卜卜的,吃得很過癮。😅😅😅〈花木海膽杯〉這個海膽杯有齊我的最愛~海膽🌊。拖羅蓉🐟。帆立貝🐚,沒可能不吃吧。😍😍😍(下省十萬個心心眼😍)O!M!G!不如直接殺咗我啦!真係幸福到不行😍😍😍連在旁的老公見到我個<幸福樣>都頂我唔順,叫我唔好咁誇張。😂😂😂但真係好鮮甜好好味啊😍😍😍海膽甘甜,拖羅蓉香軟柔滑,帆立貝鮮甜彈牙。如果唔係驚自己會食唔曬其它食物,真係好想再叫多一杯。🤤🤤🤤〈花木仲買人特選壽司拼盤(10本)〉造型精美,擺盤美觀,由左下最淺色的深海池魚向右然後S型向上,分別是:平靜魚,赤身,三文魚,真鯛,赤貝,深海八爪魚,帆立貝,牡丹蝦,海膽和干漂魚。🐟🐟

期間限定的食品絕對是新鮮的保證,正所謂不時不吃嘛!🌱😋
前菜

花木海膽杯

〈花木海膽杯〉

>都頂我唔順,叫我唔好咁誇張。😂😂😂
但真係好鮮甜好好味啊😍😍😍
花木仲買人特選壽司拼盤(10本)

〈花木仲買人特選壽司拼盤(10本)〉
造型精美,擺盤美觀,由左下最淺色的深海池魚向右然後S型向上,分別是:平靜魚,赤身,三文魚,真鯛,赤貝,深海八爪魚,帆立貝,牡丹蝦,海膽和干漂魚。🐟🐟🐟

當中大愛❤️
左上的<海膽>超鮮甜,入口即溶,味久不散,餘韻悠長。
右上超清脆爽口的<赤貝>。
左下鮮甜彈牙的<帆立貝>。
右下甘香黏稠的<牡丹蝦>。
另外忘了拍照的<赤身>亦是推介之一,重魚味,香滑無根,very nice👍🏻👍🏻👍🏻
串燒拼盤八本

〈串燒拼盤八本〉
貪心的我們什麼串燒也想吃,最好就是叫拼盤。😅😅😅
(從左至右) :燒牛肉,雞翼,雞腎,雞軟骨,大蔥,蘆筍,鵪鶉蛋和雞心。
全部都燒得乾爽清脆,保留到食材的真味,吃得很過癮。
燒白鱔

〈燒白鱔〉
勁肥美嘅白鱔外皮燒到卜卜脆後塗上微甜的燒烤汁,非常香口惹味。而白鱔肉依然保持嫩滑柔美,油脂豐腴,肉質香滑。👑👑👑
沖繩風味炸雞

〈沖繩風味炸雞
炸得好香脆但唔會乾爭爭或者硬實實的,內裏的肉質依然嫩滑🐣,多汁💦。味道幾香口惹味,如果喜歡更重口味嘅話可以點埋七味粉加沙律醬,簡直邪惡到頂點。😈😈😈
沖繩豚肉野菜炒麵

〈沖繩豚肉野菜炒麵〉
唔好以為野菜炒麵就平平無奇,越簡單先越見到廚師👨🏻‍🍳嘅真章。炒麵係超!級!彈!牙!仲要炒得唔油膩,加埋肉味濃郁嘅豚肉片🐷同埋野菜絲🥬,感覺非常平衡。老公對此讚不絕口。👍🏻👍🏻👍🏻

今次絕對冇揀錯餐廳嚟慶祝紀念日,好滿意,very nice😊😊😊
2018-11-04
前菜
花木海膽杯
花木仲買人特選壽司拼盤(10本)
串燒拼盤八本
燒白鱔