2017-10-17 1419 views
同家人食晚餐,最好都係食番傳統嘅粵菜。今次就帶屋企人去試左呢間睇落非常有新意嘅粵菜館試下,食完之後覺得非常有驚喜。一入到黎見到啲碗筷已經覺得好有新意,每食碗上都有一啲非常有詩意嘅句子。食粵菜當然唔少得叉燒,呢度嘅叉燒煮得非常出色!!叉燒外層佈滿左厚厚嘅蜜汁,肉質肥瘦均勻,食落口感軟腍,非常好食。蜂蜜柚子蝦球亦都相當唔錯,蝦球大大粒咁,炸到外脆內軟,外面佈滿左由蜂蜜、青檸同柚子調制嘅醬汁,食落酸酸甜甜,非常開胃。飽魚雞粒炒飯非常足料,真係有粒粒鮑魚同雞肉,味道非常唔錯。石窩令炒飯保持熱度,岩晒我呢啲食野慢吞吞嘅人。最後就有賣相非常精緻嘅麻雀桂花糕,我就係比呢個咁得意嘅桂花糕吸引左黎食呢間餐廳。唔單止個樣得食食落亦都非常唔錯,一開始以為果兩張紙幣係裝飾但原來連紙都食得,睇得出餐廳係呢方面嘅心思。整體黎請名館嘅粵菜無論係味道定賣相方面都非常出色,值得一試。💕

厚切叉燒皇

蜂蜜柚子蝦球

石窩鮑魚雞粒炒飯

麻雀十三么

2017-10-16
$150 (Dinner)
厚切叉燒皇
蜂蜜柚子蝦球