2022-09-04
🔖特色精緻點心,以為多數好睇唔好食,點知出奇地好吃!各式各樣唔同嘅特色點心都有!茶價$8/位。🍽一籠大滿足$58兩個人叫呢個就岩哂!咩都試下!一籠6款點心,全部都各有特色,除左個包同糯米燒賣一般,其他都幾好食㗎!真·唔喺度度試到!🍽大澳蝦醬鮮魷卷$48一黎到勁濃既蝦醬味!!入口非常酥脆,餡料非常香,啖啖都食到魷魚,鍾意蝦醬嘅必點!味道會較濃。🍽龍蝦汁墨魚燒賣三隻$42咬落去,原來會爆汁⋯燙死人🫢龍蝦汁味唔算重,但口感唔錯,幾好食。🍽黑椒汁金錢肚蒸腸$38金錢肚每舊都好大舊,濃烈嘅黑椒味,底下就係全部腸粉,腸粉就無乜特別。🍽普通擔擔麵(辣)$48呢個名幾好笑😂係咪相比其他咁有特色既點心,所以佢係好普通??但我覺得都好食,呢個擔擔麵係比較偏辣既擔擔麵,味道夠濃!🍽豆腐布丁$22🌟🌟🌟🌟🌟嘩!呢個好食啊!!!有驚喜!!中間一粒粒既草莓乾酸酸地加上少少熱情果汁配上豆腐布丁,中和左味道,食落更開胃!布丁質感細滑,食丁明顯既豆腐味!好食!
🍽一籠大滿足$58
🍽大澳蝦醬鮮魷卷$48