2019-01-29 1012 views
已經去大自然素食各家分店食過無限咁多次,但第一次叫酸辣湯,出事啦! 個酸辣湯似係用茄膏做,酸得好假,做都好差, 好彩呢個係我朋友點嘅,我就叫返每一次嚟都會飲嘅竹生羹,呢個竹生羹無論飲幾多次都係咁好味,但要提提大家,如果多過四五個人,最好係叫一大碗,咁樣會比較化算!仲有每次嚟呢一度一定要叫牛油果法包, 但大家千祈唔好以為係外面西餐廳嗰種的式法包,呢度嘅法包係長過一個手板, 每人一件真係夠㗎,食多一件就會食唔到其他嘢。。。 上次食過黃金蝦好好食,今次再叫,但又要提提大家,兩個人嚟食飯唔好叫呢個餸,因為會好滯。。。 另外仲有一碟炒菜同埋炒飯,飯炒得夠乾身但唔油,做得非常之好, ( 怕油嘅朋友可以叫南瓜飯,上次試過都非常唔錯) 如果喜歡食榴槤嘅話,食完飯可以嚟多個炸榴槤卷當係飯後甜品, 內脆外軟,榴槤味十足,而且性價比高,非常推介!
黃金蝦
牛油果法包