2021-03-18 1324 views
🇭🇰上海三六九菜館·呢間好似好出名 但係我喺附近返工咁耐都一路冇食過🤣🤣終於嗰日lunch time好想食小籠包就決定去試下佢😎😎·小籠包(10隻)$68呢個一上檯真係好震撼 佢超大籠🤭🤭雖然佢個樣raw少少 但係佢個皮其實都算薄嘅 而且個包入邊超多汁 個餡料都調得唔錯 不過佢食落就唔係細細粒精緻嗰種感覺 似係北方個種小籠包多啲 但係我自己覺得都唔錯😌·雞絲擔擔麵$58排骨菜飯$49佢個麵底幾好食 仲係彈牙既 唔會糊晒 不過佢個擔擔麵湯底就偏杰身少少 所以好飽肚 而且佢入面超多麵 好似平時嘅兩碗咁😂😂之後個排骨菜飯啲排骨係即炸嘅 完全唔會柴 仲係幾脆 不過個菜飯就偏濕🤔🤭·📍灣仔柯布連道30-32號地下
🇭🇰上海三六九菜館
小籠包(10隻)$68
小籠包

雞絲擔擔麵$58
雞絲擔擔麵

排骨菜飯$49

📍灣仔柯布連道30-32號地下
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
小籠包
雞絲擔擔麵