2023-03-23 437 views
突然想食鐵板牛排既我,上網搵到呢間多人推介既餐廳,所以拉埋朋友黎試下。未到晚市繁忙時間,已經坐左一半人啦。我地兩個人各自叫左一個餐。一個係美國牛小排鐵板餐同一個蕃茄焗肉醬意粉。兩個餐都包餐湯同餐包,一個紅湯一個白湯,好足料。中意飲紅湯微酸辣,開胃極致係鐵板餐送上枱既時候,店員細心地叫你拎定餐紙,以免彈到你成身都係。牛小排(五成熟)鐵板餐好大份呀,我地叫左蒜蓉汁,另再加生蒜茸($2),覺得必須要加呢個蒜茸!每切一舊牛,都沾上蒜茸,完全帶到個肉汁加蒜香味!因為叫左五成熟,肉質唔會太老,嫩到好容易切。牛少排底下仲有薯格同少量瓜,好滿足!朋友就叫左芝士焗肉醬扁意粉,上枱都keep 住炸炸聲同香噴噴份量都好充,雖然係蕃茄,但味道甜甜地,再加咸咸嘅芝士,互相滲透係意粉之間,令每條意粉都沾到d醬汁,好快就比我地ko 左啦我決定下次再帶屋企人黎食!

我決定下次再帶屋企人黎食!
2023-03-22
  • 美國牛小排餐