2019-06-03 100 views
上網見到京香閣竟然有任食90分鐘高級京菜自助餐,每位$228,仲送原隻鮑魚花菇同花膠雞湯 ,好鬼吸引呀,一於去食先!六點去到門口已經大排長龍,好多人黎食。好彩都好快安排到我地入座。有成四十款京川滬菜 菜式任食,好似都係第一次咁食🤭最多人搶既當然係片皮鴨。京式片皮鴨︰令人驚喜既係可以要埋隻鴨脾🤤好嫩肉燒鴨皮燒到好脆,肉質好嫩,好juicy!自家製餅皮好煙韌同夠薄,配埋青瓜,密瓜,京蔥同京醬﹐真係完美配搭,好美味!原隻鮑魚花菇︰用蠔油炆製﹐夠哂入味,食落爽口煙韌﹐都唔錯喎。砂窩花膠雞湯︰個湯好濃郁鮮甜,都幾足料去煲。有埋花膠食。有入口即溶感覺,夠哂味。好飲!食京川滬菜當然唔少得:小龍包,鍋貼,奶油炸饅豆,紅油抄手!甜品仲有高力豆沙食🥰質素都唔錯,亦唔會話好大舊,可以食多幾款!但就建議入座後先點左先,出去拎野食,咁就唔洗等好耐喇!出面仲有得拎飲品,有豆漿,竹庶水,汽水等。除左點餐紙,出面仲有好多款菜式食,都幾多選擇。醉雞件/蝦😍😍好鐘意食,酒味好香好重。東坡肉︰夠哂肥嫩肉,好入味又juicy!咩都食匀哂,食到好飽!😆

六點去到門口已經大排長龍,好多人黎食。
好彩都好快安排到我地入座。

有成四十款京川滬菜 菜式任食,好似都係第一次咁食🤭
最多人搶既當然係片皮鴨。

京式片皮鴨︰
令人驚喜既係可以要埋隻鴨脾🤤好嫩肉

燒鴨皮燒到好脆,肉質好嫩,好juicy!

原隻鮑魚花菇︰
用蠔油炆製﹐夠哂入味,食落爽口煙韌﹐都唔錯喎。

砂窩花膠雞湯︰
個湯好濃郁鮮甜,都幾足料去煲。有埋花膠食。
有入口即溶感覺,夠哂味。好飲!

質素都唔錯,亦唔會話好大舊,可以食多幾款!
但就建議入座後先點左先,出去拎野食,咁就唔洗等好耐喇!

出面仲有得拎飲品,有豆漿,竹庶水,汽水等。
除左點餐紙,出面仲有好多款菜式食,都幾多選擇。

醉雞件/蝦😍😍好鐘意食,酒味好香好重。
東坡肉︰夠哂肥嫩肉,好入味又juicy!

咩都食匀哂,食到好飽!😆