2013-01-06
天氣凍,打邊爐就最岩。本身想試樓下新開既牛一,但等候人群未免太誇張了吧,要等超過200張枱呀! receptionist 亦提醒11點開始last order 11:30要結帳 =_=" 她的提醒令我覺得這200張枱11點都未必等到 食不到涮涮鍋,不如就上樓上意粉屋食芝士火鍋~ 都是火鍋吧大約晚上8點,等了約20分鐘便可入座。 芝士火鍋set $368先黎頭盤,意大利豬手煙三文魚生菜沙律,煙三文魚新鮮肉厚,並以生菜置底,混有黑醋,清新可口,正好為芝士火鍋作好準備。主菜黎啦~ 配料有9樣之多,身坐的二人枱顯得有點兒擠迫,芝士鍋混有濃郁香草,芝士一點都唔浠,給人暖粒粒的感覺 配料有法包粒、燒牛肉、蜆、辣肉腸、肉丸、磨菇、西蘭花、薯條、螺絲粉 menu 有提供食芝士火鍋小貼士,最佳次序為法包->海鮮/肉類->蔬菜/螺絲粉,燒牛肉和辣肉腸沾上芝士香味濃郁,蜆好有鮮味,肉丸卻令人失望,肉好像不太新鮮,肉質頗淋,磨菇和西蘭花加熱時間都須時比較長,但仍偏硬。食到最後開始有層油浮面了凍朱古力好味,有沙冰感覺,但不會令朱古力太淡,剛好為火鍋下下火以渣打信用咭結帳可享有優惠,送兩杯特飲
食不到涮涮鍋,不如就上樓上意粉屋食芝士火鍋~ 都是火鍋吧
大約晚上8點,等了約20分鐘便可入座。
芝士火鍋set $368 先黎頭盤,意大利豬手煙三文魚生菜沙律,煙三文魚新鮮肉厚,並以生菜置底,混有黑醋,清新可口,正好為芝士 火鍋作好準備。 主菜黎啦~ 配料有9樣之多,身坐的二人枱顯得有點兒擠迫,芝士鍋混有濃郁香草,芝士一點都唔浠,給人暖粒粒的感覺
食到最後開始有層油浮面了 凍朱古力好味,有沙冰感覺,但不會令朱古力太淡,剛好為 火鍋下下火 以渣打信用咭結帳可享有優惠,送兩杯特飲 / 紅白酒,特飲價錢介乎$33-39,抵啊~