2019-11-27 1989 views
今日就同左朋友嚟到調景嶺嘅平靚正西餐廳食晚飯。一入到去環境都好衛生寬躺,唔會話好逼咁,坐得都幾舒服,冷氣十分適中,唔會話太凍/太熱。餐牌嘅嘢食都有晒圖片俾我哋參考!店員都好Nice,會同我地介紹餐牌上面嘅嘢食, 邊啲最受歡迎😍好有親切感~我就叫咗店員介紹嘅白汁野菌大蝦肉丸蜆肉長通粉,同埋炸魚薯角,仲有黑椒牛柳長通粉+煎雞扒~先講下個主菜長通粉白汁味好濃郁,依啲海鮮都好鮮甜!肉丸好野味🤤,份量仲好充足,真係拍得住出面嘅西餐廳!真係好好味😭🤪仲有個黑椒牛仔柳長通粉,啲黑椒味好香,牛仔柳食落好鬆化,配埋個長通粉簡直人間美味佳餚🤤,仲加左個煎雞扒做配料,雞扒煎得好靚,啖啖肉香令人回味無窮🤪最後就係小食炸魚薯角,唔單止賣相靚,口感都相當唔錯!炸魚配埋佢比嘅沙律醬真係好好味🤤,薯角好有薯香味,而且份量又多,呢碟小食都係$32咋!好抵食!我地食左咁多野都係$170左右,又唔洗加一服務費,又送埋特制蜂蜜綠茶飲品,果然係平靚正西餐🤤,估唔到係街市入邊都有呢啲隱世嘅美食❤!
今日就同左朋友嚟到調景嶺嘅平靚正西餐廳食晚飯。