2023-08-30
與朋友去Donki shopping 後,見到呢間餐廳的2人前龍蝦餐,幾吸引,$698由沙律到甜品7道菜,入去試吓先。🥗沖繩風沙律充滿日本🇯🇵風味嘅沙律,有冲繩嘅海葡萄、苦瓜、新鮮蔬菜🍅🥬,伴以酸酸甜甜的柚子沙律醬。頭盤:蟹膏豆腐、辣酒東風螺🦀Bite -size 的蟹膏豆腐,好香好滑。🌶️好耐冇食辣酒東風螺,東風螺肉質爽甜,中辣度,餐廳好細心,送上膠手套,戴上手套,慢慢食,好有風味;再飲啖冰凍🧊嘅「烏龍茶🌱$38」,好爽哈~🔥燒物:明太子廣島蠔、香蔥牛肉薄燒、香草他他波士頓龍蝦🦪廣島蠔肥美,加上美味明太子醬一齊燒,很有日式風味。🐂香蔥牛肉薄燒,有好多好多蔥😆,好正;廚師先把蔥粒煎香,再以牛肉捲起,入口咸香味十足,牛肉肉質都幾軟嫩,肉味濃郁。🦞每人半隻龍蝦,龍蝦肉上鋪滿了芝士,燒得十分惹味,龍蝦肉質彈牙,我哋食得好滋味。🥢鵝肝炒飯份量都幾大,米飯炒得粒粒分明好香口,加上煎得好香嘅鵝肝,豪華感十足。🍬鐵板梳乎厘空氣感十足的梳乎厘,口感軟綿綿,配埋味道清甜嘅鮮雜果粒粒一齊食,為這餐劃上甜美句號~💓
🥗沖繩風沙律
頭盤:
蟹膏豆腐、辣酒東風螺
🦀Bite -size 的蟹膏豆腐,好香好滑。
🔥燒物:
明太子廣島蠔、香蔥牛肉薄燒、香草他他波士頓龍蝦
🦪廣島蠔肥美,加上美味明太子醬一齊燒,很有日式風味。
🥢鵝肝炒飯
🍬鐵板梳乎厘