2022-09-28
之前食過一次,今次特登返轉頭想試吓其他菜式~成日覺得呢間餐廳裝修好靚,好多細心位。每個卡位牆身都用左以下懷舊雜貨舖既地下磚,今次去我仲發現枱面仲多左把風扇仔,非常細心。餐廳除咗懷舊仲覺得佢好貼地又新潮,餐牌上面見到啲食物同埋飲品名都好特別。我哋叫咗可愛細妹(白桃茉莉茶) 同非常外父(芒果芝士雲,伯爵茶) 🤣🤣🤣••🌻櫻花蝦麻醬秋葵 賣相得意,成棵仙人掌錦,簡簡單單但係好好味。秋葵非常新鮮,入口爽脆,加上麻醬配合,減低左秋葵本身既草青味,非常開胃。•🌻水煮魚一大碗上,麻,香,辣 配合得岩岩好, 尤其係麻既感覺,好過癮(自己煮餸落好多花椒都唔係好出到味)。魚片薄而滑口,配料方面有蓮藕片、土豆片、木耳等。•🌻白肉翠紅霞 蛋白炒得岩岩好,我發現加醋配合更加好食。蝦仁爽口彈牙 。•🌻最後叫多個甜品,炸芝麻團 芝麻香,入面重有流心黑芝麻餡。•🌻今次落單我係有諗過鋪排過㗎😝叫一個味道比較龍嘅同埋比較淡嘅中和,最後食返個甜嘅甜品可以解辣!呢一餐真係大滿足,保留到傳統中菜味道,又有貼地新潮嘅味道。😋😋(應該係有史以來第一次咁詳盡嘅食評😆😆)
成日覺得呢間餐廳裝修好靚,好多細心位。
🌻櫻花蝦麻醬秋葵
賣相得意,成棵仙人掌錦,簡簡單單但係好好味。
🌻水煮魚
🌻白肉翠紅霞
蛋白炒得岩岩好,我發現加醋配合更加好食。蝦仁爽口彈牙 。
🌻最後叫多個甜品,炸芝麻團
芝麻香,入面重有流心黑芝麻餡。
(應該係有史以來第一次咁詳盡嘅食評😆😆)