我一向都鍾意食辣野🌶!同朋友嚟灣仔食四川菜 - 《渝川菜館》,預早係1個月前book位,仲預留咗隻蟹🦀!🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶按人頭收費,我哋5個人可點3款涼菜+5款熱菜送炒青菜 $398/位🔹涼菜:🔸四川🌶涼麵呢個涼麵即撈即食,用辣油及蔥油拌麵🔸麻辣🌶豬肚絲豬肚絲切得幼細,混入大量芫茜🔸燒椒🌶手撕茄🍆茄子煮得好淋好入味,辣味剛剛好🔹熱菜(分量好大,人多先食得哂)🔸糖醋里脊酸甜味道非常適中,選用偏瘦里脊肉,炸得酥香🔸干煸肥腸🌶好邪惡但真係好正👍🏻,肥腸炸得脆卜卜,用辣椒🌶️爆香,咬入口表面夠香脆,入面D肥膏必入口,因為炸脆咗所以吾覺得肥膩🔸重慶辣子雞🌶炒得夠干身,粒粒雞柳粒又滑,辣辣哋,食到吾停得口🔸泡椒🌶魷魚🦑芹菜泡椒炒魷魚,芹菜夠香,不過魷魚就普通啲🔸江津酸菜魚🐟個魚整得好滑,加入粉絲勁索湯,同埋勁大盤,食極都食唔晒🤣🔸香辣炒蟹🦀 +$600大大隻炒肉蟹,可以選擇香辣炒或蛋黃炒,香辣🌶炒堅係惹味😋,記得要訂檯📞時預留🔸啤酒 x 5🍻食辣嘢梗係要飲番支啤酒啦

🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶🌶

🔹涼菜:

🔸四川🌶涼麵
呢個涼麵即撈即食,用辣油及蔥油拌麵

🔸麻辣🌶豬肚絲
豬肚絲切得幼細,混入大量芫茜

🔸燒椒🌶手撕茄🍆
茄子煮得好淋好入味,辣味剛剛好

🔹熱菜(分量好大,人多先食得哂)

🔸糖醋里脊
酸甜味道非常適中,選用偏瘦里脊肉,炸得酥香

🔸干煸肥腸🌶

🔸重慶辣子雞🌶
炒得夠干身,粒粒雞柳粒又滑,辣辣哋,食到吾停得口

🔸泡椒🌶魷魚🦑
芹菜泡椒炒魷魚,芹菜夠香,不過魷魚就普通啲

🔸江津酸菜魚🐟
個魚整得好滑,加入粉絲勁索湯,同埋勁大盤,食極都食唔晒🤣

🔸香辣炒蟹🦀 +$600

🔸啤酒 x 5🍻
食辣嘢梗係要飲番支啤酒啦

2023-07-07
$580 (Dinner)
  • 水煮魚
  • 重慶辣子雞