2005-05-13
上星期五訂左兩圍同親友慶祝喜事,因為好多親友都住東區,但發覺不來佢既食物真係唔差,好過東海同埋鴻星。(幾個月前向鴻星食左個八人套餐,果隻乳豬懷疑係中豬,而且白晒晒好似冇燒過咁,其他食物都唔係好掂,以後都唔會再去,又貴又唔好食!比十個差佢!)講番美心,食物真係超出理想,雖然住向小西灣咁多年,但平時都係去飲茶多,諗唔到圍菜都整得咁好。乳豬-不過不失啦,但至少冇白晒晒,乳豬皮亦都係脆既碧綠鳯尾蝦球─蝦球勁多每人至少可以分到三四舊,蝦仲係幾大隻添鴛鴦瑤柱脯-瑤柱都好大粒竹笙翅-至少見到d翅,反而東海連條細翅都搵唔到清蒸東星-唔錯,條魚唔覺蒸得老當紅脆皮炸子雞-唔覺得鞋,雖然已經好飽,但都食左三舊炒飯&伊麵就差少少,伊麵有d硬,可能擺耐左了。最後係壽包! 壽包係似足東海/鴻星果款咁大個(東海好就好在打包壽包會有微波爐膠盒,而美心只要紙盒)食完真係滿足晒。而服務就普通啦,可以係母親節前兩日,都好多人食飯,上菜有少少慢。但整體份量同食物質素都好好。下次都會試其他美心大酒樓。
乳豬-不過不失啦,但至少冇白晒晒,乳豬皮亦都係脆既
鴛鴦瑤柱脯-瑤柱都好大粒
竹笙翅-至少見到d翅,反而東海連條細翅都搵唔到
清蒸東星-唔錯,條魚唔覺蒸得老
當紅脆皮炸子雞-唔覺得鞋,雖然已經好飽,但都食左三舊
炒飯&伊麵就差少少,伊麵有d硬,可能擺耐左了。