2022-10-17 264 views
諗住早食晚餐避咗6點後禁堂食,最後行完街後餓餓地😣諗起都幾多人介紹過文华饕记,而且飯團又方便帶返去開餐添🤭 舖面裝修都無馬虎整咗個打卡位🌸。而個包裝都好colourful,好適合打卡。另舖頭有即棄手套提供,唔想整污糟手可以攞包。🧀🐓芝士雞扒飯團🍙 飯使用紫糯米,薄薄一層,無傳統粢飯粘,包著入面既餸係真。主角,劇份非常重🤣 芝士唔係片裝,係大大的條裝;雞扒肉質嫩滑。除此之外,裏面仲有生菜絲、油炸鬼碎、火腿、菜圃等材料,口感非常豐富。份量都多,同男友一人一半,作為宵夜真係好滿足。🥤燕麥奶茶加黑糖珍珠 (L) 珍珠加得超誇張,仲多過燕麥🙈由一開始飲到尾都有珍珠。奶茶底的茶味比奶味濃,我鍾意!一個飯團加奶茶或清茶系列仲,好扺食!文华饕记地址: 湾仔克街1-5号展鸿大厦地下D-E号舖
諗住早食晚餐避咗6點後禁堂食,最後行完街後餓餓地😣
諗起都幾多人介紹過文华饕记,而且飯團又方便帶返去開餐添🤭

🧀🐓芝士雞扒飯團🍙

🥤燕麥奶茶加黑糖珍珠 (L)
一個飯團加奶茶或清茶系列仲,好扺食!

文华饕记
地址: 湾仔克街1-5号展鸿大厦地下D-E号舖