今日去完寵物展就去灣仔搵嘢食,行過見到三、六、九上海飯店,久仰大名,咁就去試吓啦😎好彩唔駛排隊,有張小圓枱,我哋兩個人叫咗一籠5隻小籠包$45/5 隻,超抵🤤又好味;仲有叫咗韮王炒鱔糊,呢個就唔平,但都比想像好食,佢加咗蒜頭同薑,味道更有層次,但就比較多油!另外仲叫咗蒸銀絲卷嚟點鳝糊,good match 😝仲叫咗個上海粗炒,呢個就一般,可以不試!整體來講性價比高,d 職員都好有禮貌,態度亦好,估唔到呢啲舊式餐廳會有咁好嘅服務態度,值得一讚!但環境就較迫,好在佢用咗紅色枱布令整個環境氣氛加咗唔少分👍🏻不過食完就較口渴,要飲返多啲水!
2024-05-10
$170 (Dinner)
  • 小籠包
  • 炒鱔糊