壹蒸鍋

Sauna Hot Pot
2023-11-18 2889 views
幫襯左好多年,星期六1830左右入場$219+$10,加海鮮拼盤$50,再加一。食物質素仍然有水準,海鮮拼盤有蟶子、扇貝、鮑魚、蝦、蜆、魚、蠔,仲有好多蒸嘅點心小食,之後食粥底火鍋仍然好夠味。飲品啤酒汽水任飲。唯一美中不足是食曬粥後有個短髮女職員話要加湯,我婉拒,指住枱面幾枝水話加水就得,因為湯底好咸,該女職員立即話,要加水同我地講,唔好嘥我啲樽裝水!我哋三個人食枱面擺左4枝水,我加咗2支半落去,份量係計得啱啱好半煲滿,唔會太嘥個湯底!飲品係任飲,我3個人飲4支水其實都唔過分!我加落個湯底又唔係話加到滿嘥晒啲水,而且食物同飲品我哋全部都係叫得啱啱好冇話浪費,該職員唔忿氣跟住再加多半煲水落去,搞到我哋勁滿好耐先滾起,咁先至真係浪費咗啲水,成個餐廳其他職員都服務態度好好會主動幫我哋收碟,唯獨是該位短髮女職員態度十分之差短期內我唔會再幫襯,亦都唔會推薦朋友嚟食!