呢間燒肉其實係我上年聖誕節食嘅,不過而家先寫個食評哈哈 ~ 佢整體嘅和牛質素都幾好,環境裝修都好乾淨舒服,serve我地個waitress 好有心機,每一樣牛都會詳細介紹~ 值得讚👍不過佢地安排訂位嘅同事好有需要改善下,因為我地覺得聖誕節set唔係好抵,所以想叫平日嘅set,去之前前幾日特登whatsapp問餐廳平日set係咪都可以叫,個staff話係,點知聖誕節當日去到先知原來全部人只可以食聖誕節set🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️同個經理講點解whatsapp答我得,但去到現場有話唔得,佢話我地應該一早同你講左嫁,不過師傅都冇準備其他食材,所以冇辦法,態度惡劣👎🏻就算肉嘅質素okay,但以後都唔會再去食🤪2020 Christmas Menu (每人$1388+10%)前菜 - 胺康魚肝豆腐燒物 - 鰻魚山椒燒刺身 - 北海道馬糞海膽 北海道扇貝 寒鰤魚揚物 - 大閘蟹粉 京都海老芋酢物 - 松葉蟹冬菜捲 蟹膏醋汁燒肉 - A5飛驒牛 2款 A5熊本牛西冷 2款+松露片飯 - 北海道米飯甜品 - 草莓紅豆北海道牛乳雪糕

前菜 - 胺康魚肝豆腐
燒物 - 鰻魚山椒燒
刺身 - 北海道馬糞海膽 北海道扇貝 寒鰤魚
揚物 - 大閘蟹粉 京都海老芋
酢物 - 松葉蟹冬菜捲 蟹膏醋汁
燒肉 - A5飛驒牛 2款 A5熊本牛西冷 2款+松露片
飯 - 北海道米飯
甜品 - 草莓紅豆北海道牛乳雪糕

平時menu 有得揀和牛5品/ 7品,特選和牛5品/ 7品,再加沙律/ 飯/ 前菜,應該都幾抵食嘅,建議揀平日先好去食,避免出現安排唔妥當嘅情況😌
2020-12-25