2024-07-29
店名: 竹面譜地址: 新蒲崗仁愛街40號舖黃大仙站 D1 出口,行9分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5新蒲崗向來都潮式粉麵雲集🍜,有平價小店💲亦有sell懷舊感。今次我地揀左揀街坊小店竹面譜試一試😝!依間主打性價比高🏆,價格親民👍,而且有唔少其他麵店食唔到既小食🧆!一定要試試佢🤤!牛筋魚蛋撈粗 ❤❤❤❤❤$42牛筋軟糯唔漿口😆,顏色一睇已經知道非常入味👍首推👍!白魚蛋非常彈牙香口😝,粗麵竟然無難入口既鹼水味😍,值得一讚!清湯牛腩鮮鵝腸幼麵 ❤❤❤❤$49今次揀左偏瘦既牛腩🐂,無咩脂肪健康感UP!潮式麵舖少有既鵝腸🪿去左脂肪口感爽脆唔會老🤤~白灼黑柏葉 ❤❤❤❤$58難得一見既黑柏葉非常爽脆😋,配搭薑蔥絲再點豉油真係停唔到口超惹味🫢!脆炸鮮蝦雲吞 ❤❤❤❤❤$34炸雲吞皮🥟香脆可口😍,入面蝦肉🍤粒粒分明口感彈牙!值得一點再點👍,仲有沙律醬同泰式辣醬比你揀🥣清心火 ❤❤❤❤$10 (跟餐)自家清熱涼茶🍵,以羚羊絲、淡竹葉🎋、白𥫩等藥材熬製!可清熱止渴、平肝火、有利安眠😴!飲落清香甘甜,苦而不澀,係心火盛既救星🤩~銀菊薏米 ❤❤❤❤$10 (跟餐)菊花味好出🌼再加薏米仁,清甜易入
地址: 新蒲崗仁愛街40號舖
清湯牛腩鮮鵝腸幼麵 ❤❤❤❤
白灼黑柏葉 ❤❤❤❤
脆炸鮮蝦雲吞 ❤❤❤❤❤
清心火 ❤❤❤❤
$10 (跟餐)
銀菊薏米 ❤❤❤❤
$10 (跟餐)
菊花味好出🌼再加薏米仁,清甜易入口~仲有消暑解毒、清肝明目👀、去水腫等功效🧏🏻♀️,啱曬宜家30幾度既炎夏🥵~