2021-12-05
今日約咗朋友嚟到尖沙咀嘅一間樓上Cafe食嘢黎之前都見到網上面有啲相係有貓貓嘅初時都冇諗過係貓Cafe以為只不過係舖頭有養貓 而啲貓路過影到上到去先見到原來total有四隻貓而且Cafe亦都有貓玩具提供可以用到貓棒同貓玩下雖然有四隻貓但係店面非常之乾淨你唔會見到有貓毛飄過今日同朋友喺食午餐嘅有5個主食包飲品另外可以加錢加小食同埋特色飲品我叫咗家鄉黑毛豬肉燥拌稻庭烏冬府城蝦條同芋圓奶茶府城蝦條同樣係炸到表層卜卜脆但又唔會油膩 係好乾爽嘅炸物餡料係蝦膠有蝦味芋圓奶茶少冰呢度嘅奶茶幾好飲唔會好似台式奶茶咁太甜芋圓就比較細粒所以亦都淋身啲啲但相對亦都唔會話食完之後太濟而且又好似珍珠咁有啲咬感烏冬要先攪勻 攪勻之後就會見到原本白雪雪嘅烏冬染上左啡色嘅肉燥汁唔知係咪因為黑毛豬嘅關係所以個肉操特別香肉燥粒亦都係厚切嘅你會食到豬肉粒嘅感覺由於用咗到庭烏冬比較扁身所以亦都容易啲掛汁 呢度嘅烏冬啱啱好唔會過淋係一個好好嘅配搭朋友叫咗紅鳳凰口水雞配脆皮餃子冬瓜茶脆皮餃子係四面都炸到金黃色並唔係喺屋企煎香咁簡單咬落去脆卜卜而餡料亦都豐富保留到肉汁係一個好香口嘅小食冬瓜茶係店舖自己煲嘅飲落唔會太甜而且係有冬瓜蓉
黎之前都見到網上面有啲相係有貓貓嘅
紅鳳凰口水雞係冇骨嘅
飯係用到珍珠米
佢嘅汁好惹味 夠麻夠辣
絕對唔會輸比四川店舖
再加上雞肉係完全冇骨嘅 甚至連雞翼都會挑埋骨俾你 非常之有心
底下仲有啲青瓜可以清下條利
職員亦都會好友善咁介紹四隻貓貓