最近因機緣巧合食過兩次,一次係lunch set,另一次係晚餐~果然唔係樣樣都好好食(。 ˇ‸ˇ 。)👥𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡:✨Appetiser: 餐湯/沙律菜🥗湯好飲,味道香濃,幾開我胃✨Main course:•芝士菠菜雞腿肉扁意粉菠菜汁係甜甜地,零菠菜味🤣同意粉幾夾嘅~而雞腿肉,我地真係係咁搵啲肉飛咗去邊,頂😂原來變曬被染咗菠菜汁嘅「手絲雞」。佢用嘅芝士係parmesan cheese🧀佢唔係熔嘅嗰種,用嚟刨絲,配合意粉嚟食 會食到少少鹹香味💚•冬蔭功大蝦Pizza呢個係辣Pizza嚟,厚批嚟🌶️🍕除咗大蝦之外,亦有番茄🍅同青椒🫑,冇菠蘿㗎(>^ω^<)啲醬就係冬蔭功醬,好香香料嗰陣味!!✨餐飲:•蜂蜜紅茶甜甜地,而嗰種甜又唔係嗰種白砂糖呀糖漿嗰種甜,真係有蜂蜜,飲完一啖又想再啖多幾啖🤣•青檸梳打每次青檸同梳打呢一個組合,都比人覺得清新feel😂😂酸酸甜甜又有汽泡,幾解渴嘅☀️-✨大阪燒配章魚海鮮意粉🔸木魚、沙拉醬呢個簡稱章魚燒味嘅意粉,有章魚燒嗰種香味、小章魚、木魚、沙拉醬㗎。食第一啖覺得幾香,好似食緊條狀而多醬嘅章魚燒,加上嗰陣好餓 食乜都好食。食多7-8啖開始覺得膩膩地

👥𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡:
✨Appetiser: 餐湯/沙律菜🥗
湯好飲,味道香濃,幾開我胃

✨Main course:
•芝士菠菜雞腿肉扁意粉

•冬蔭功大蝦Pizza

✨餐飲:
•蜂蜜紅茶

•青檸梳打
✨大阪燒配章魚海鮮意粉
🔸木魚、沙拉醬
呢個簡稱章魚燒味嘅意粉,有章魚燒嗰種香味、小章魚、木魚、沙拉醬㗎。食第一啖覺得幾香,好似食緊條狀而多醬嘅章魚燒,加上嗰陣好餓 食乜都好食。食多7-8啖開始覺得膩膩地 發現個章魚燒醬同意粉唔太夾🐙❌

✨黃咖喱軟殼蟹pizza
呢個Pizza今次係薄批嚟,邊邊位比較窿,好似食緊碳咁🍕😂除咗有軟殼蟹之外,呢有一樣有番茄青椒,冇菠蘿㗎(>^ω^<)啲醬就係黃咖哩,真係食唔出有咖哩味🤔可能偏淡🤔🤔軟殼蟹係幾脆身嘅,不過都冇咩特別😂
  • 冬蔭公大蝦比薩