2019-03-28 976 views
夜晚收工同男朋友入住新開的「工業家酒店」,一路行去check in,發現夜晚在牛頭角原來無乜餐廳食,間間都好早閂門。(咁啲人OT食乜?)然後酒店職員叫我們過去定業街呢邊望下,有幾間揀,結果食到呢間泰國菜,出奇地好食!點解會行入去,係因為見佢舖頭細細又up dup但係都多人坐(相對其他舖),同埋在出面聞到啲味都好香,價錢都算合理~飲杯龍眼冰($20)開心下,有少少淡,但係都好飲既泰式蝦炒金邊粉($89),不錯!食落唔覺油膩~唔heavy串燒沙嗲($62)係呢個菜式驚艷咗我而特登黎打呢篇openrice!有雞有豬,各3串,雞肉好嫩滑,味道好濃郁,上等之作!呢個就menu無既,但貼在牆上的圖片就有,$100碟,都好食~結論:推薦呢一間!

飲杯龍眼冰($20)開心下,有少少淡,但係都好飲既

泰式蝦炒金邊粉($89),不錯!食落唔覺油膩~唔heavy

結論:推薦呢一間!