2023-09-12
立志做全香港第一好食嘅豉油雞!覺得老細冇辜負到呢個目標真係幾好食!🐥睇得出老闆係識食之人,因為食雞一定要食塊皮👍🏼🐤豉油雞便當從前嘅便當真係一個紅色盒裝㗎,而家變咗大碗飯,感覺上冇咁Grand,但係豉油雞一樣係咁好食!有啲青綠色嘅涼伴菜好少食到,中和油膩感,配飯食一流,但係單獨食有啲太鹹🤣🍗秋意豉油雞去骨半隻 雞同牛其實都係睇賣相都知好唔好食🤤,雞嘅大髀位,肉質相當嫩滑,生熟度剛好👍🏼 雞嘅肥瘦比例啱啱好,配埋雞皮油脂香非常好食!雞皮吸晒醬汁,外皮燒到有啲焦香,仲有陣淡淡嘅花椒味,鹹甜比例啱啱好😘隻色上得好靚!自己一個人獨食半隻都唔係問題🤣🐟秋意酸菜魚湯麵 呢個麵相對來講就有啲失色🤧魚片有啲老,應該浸得有啲耐🤡可能食慣米線,食到上海麵嘅質感有啲唔習慣,隻酸味侵蝕咗個麵質🤣但要讚嘅係酸菜好好食🤤唔會太酸有保留到菜嘅texture 🫶🏼係鍾意食嘅酸菜口感👍🏼酸辣掌握得好好,唔太辣就到香港人口味,酸菜揀得唔錯個湯都幾好飲🫡總括而言,值得一試!睇老闆訪問feel到佢係有heart嘅人亦都識得食😻個雞真係會令人想翻兜🫡真心好食!推介
🐤豉油雞便當
🍗秋意豉油雞去骨半隻