2022-09-28
𝟘𝟙.𝟘𝟡.𝟚𝟘𝟚𝟚📌SP_CE cafe & lounge (上環)上環普慶坊20號地下🔎#hkfoodieat_上環 #hkfoodieat_西營盤 💸人均消費: $100-150🌿評分: 3.6/5🈶加一服務費📎每人最低消費一樣食物聽講呢度嘅黑松露滑蛋瀑布貝果好正🥯所以專誠同男朋友嚟西營盤試吓😼店舖嘅位置比較偏僻如果由西營盤站行都要行大概7分鐘(要行又斜又長嘅樓梯🥹我哋去嗰陣仲突然落大雨🌧好彩事前訂咗枱如果唔係要等位就尷尬🙈❦ 意大利黑松露醬炒滑蛋貝果 ($108) 近年貝果掀起咗一股熱潮但個人對貝果係冇乜好大興趣🍃不過個貝果嚟到嘅時候係都係幾有驚喜因為佢仲噴緊煙🌸個貝果真係做到外脆內軟嘅感覺🥯切開咗嘅貝果入面係好香嘅黑松露味嘅炒滑蛋🍳仲有啲新鮮嘅生菜同蕃茄墊住🍅食落層次分明亦且好清新🥬份量都好足夠嚟當午餐🥣呢個貝果的確值得推介😼❦ 是日蛋糕 ($48)呢個係夾硬嗌因為嚟到先知有低消🫡呢個蛋糕應該係紅莓蛋糕🍰好似平時都少啲見紅莓蛋糕咁🪴有紅莓嘅少少酸味撈埋啲忌廉食落甜度都適中唔會太膩😗食物質素的確唔錯💗不過服務未去到好周到同埋食嘢嘅環境令到成個用餐體驗唔係幾良好😣首先落單要自己行
📌SP_CE cafe & lounge (上環)
上環普慶坊20號地下
💸人均消費: $100-150
🌿評分: 3.6/5
🈶加一服務費
📎每人最低消費一樣食物
❦ 意大利黑松露醬炒滑蛋貝果 ($108)
❦ 是日蛋糕 ($48)
食物質素的確唔錯💗不過服務未去到好周到同埋食嘢嘅環境令到成個用餐體驗唔係幾良好😣首先落單要自己行岀去落已經唔值得收服務費🤢再加上我哋去嗰陣係萬幾宗一日☠️四個員工係冇帶口罩咁喺我哋隔離傾偈傾得都幾大聲😵💫啫係唔係介意你哋唔帶口罩但會唔會等冇客先再傾會好啲呢?😷搞到我哋好似去咗一個陌生人屋企食嘢咁🤧坐得勁唔自在🎃