2024-11-24 260 views
Ukiyo 📍香港🇭🇰 尖沙咀.環境靚 座位 光線好 舒服~開放式廚房 可以睇哂最近仲有甜品promotion 送 physiogel 精華液!甜品系大份 仲要好食 吾系得個樣架~有YUU會員 仲送多盒精華呀!.✨咖喱吉列豬扒定食 $128性價比高 呢個價錢除咗主食 仲有前菜 螺肉 麵豉湯咖喱夠濃 鍾意蘿蔔 比較硬身 有咬口爽口豬扒非常脆 冇油膱味 表皮薄 豬扒彈牙有肉汁皮上薄 下少厚 反而呢個整法 食落有另一種層次感.套餐包一杯飲品☕️White -Blend -Piccolo (Hot) -Extra Hot -Soy MiLK好少地方有短笛 入口香滑 咖啡味濃 好多泡泡我好喜歡呢堆泡泡 非常creamy➰短笛咖啡中的比例咖啡: 牛奶:奶泡1:1:0.5 牛奶比例上比拿鐵少,咖啡味更濃郁.✨脆豬面頰肉卡邦尼手工意大利麵 $168🇮🇹🍝面頰肉 味道比較重 喜歡鹹食的會很喜歡有少少肉碎粒 煎得好香脆意粉好煙韌 外型有點似粗麵加油面感覺彈牙 有咬口 令人有一種食極唔停嘅感覺.✨Physiogel x Ukiyo 亮白美肌套餐 $218🫧士多啤梨豆腐麻糬窩夫
Ukiyo 📍香港🇭🇰 尖沙咀
環境靚 座位 光線好 舒服~
開放式廚房 可以睇哂
甜品系大份 仲要好食 吾系得個樣架~
有YUU會員 仲送多盒精華呀!
✨咖喱吉列豬扒定食 $128
意粉好煙韌 外型有點似粗麵加油面感覺
彈牙 有咬口 令人有一種食極唔停嘅感覺

🫧士多啤梨豆腐麻糬窩夫
比想像大份 麻糬超級大塊 睇到我同朋友心心眼
實物與圖片非常相符!
豆腐雪糕 超有味 好厲害 好夠凍 擺咗好耐都唔溶
奶同士多啤梨味配搭啱啱好 整體嚟講好飲嘅
鍾意奶嘅人係非常鍾意
共消費 $514 小費$51.4 = $565

2024-11-13
$283 (Lunch)