2011-09-21
哈哈哈…….有一日到了上環一帶去揾朋友之際時,佢話柏廷坊有間法國餐廳,,,同佢傾開先知laparole係一間咁有意思既餐廳,部份金錢會幫d語言有障礙既小朋友。隨即就同朋友去試下,去到等左一陣就有得坐,兩人睇一睇就決定到食乜。鮮大蝦pasta------賣相不錯…d蝦新鮮可口,醬汁更帶出蝦既鮮味。牛柳配法國松露紅酒汁,貴格松露,鬆軟既牛柳放在紅酒汁上,配有薯條既襯托,極之美味!!!至於甜品方面,就係apple tart啦,平時都中意食apple tart,嚟到既時候第一時間就覺得賣相唔係話特別出眾,不過食落口就另一回事,一口雪糕,一口tart, yummy!!整體而言,食物都感滿意,加上餐廳簡約設計既環境,令食客感到滿足。就係咁食咗一個口感滿足既晚餐!!
鮮大蝦pasta------賣相不錯…d蝦新鮮可口,醬汁更帶出蝦既鮮味。 牛柳配法國松露紅酒汁,貴格松露,鬆軟既牛柳放在紅酒汁上,配有薯條既襯托,極之美味!!! 至於 甜品方面,就係apple tart啦,平時都中意食apple tart,嚟到既時候第一時間就覺得賣相唔係話特別出眾,不過食落口就另一回事,一口雪糕,一口tart, yummy!! 整體而言,食物都感滿意,加上餐廳簡約設計既環境,令食客感到滿足。就係咁食咗一個口感滿足既晚餐!!