2018-12-06 353 views
環境: 港島區既老字號雲吞麵終於系荃灣開分店, 選址系荃新天地一期, 泰昌旁邊. 餐廳裝修非常有氣派, 但亦不失傳統味道.食物: 貴為米芝蓮餐廳, 食物質素應有一定水準. 雖然分店通常比總店差少少, 但我認為呢間分店水準和我食過中環的差不多. 今次叫左個招牌雲吞麵加大, 麵身爽口彈牙, 雲吞亦保持水準, 蝦肉鮮甜有咬口. 雖然加大份量都唔會好大, 但貴精不貴多, 一碗熱騰騰既雲吞麵永遠都係好食同充滿香港味道.價錢: 價錢中上, 始終係米之蓮級數, 一碗細雲吞麵$38, 加大$48, 比起出面雲吞麵黎得貴, 不過食材質素應該是貨真價實.

環境:

食物:

招牌雲吞麵

價錢:

$50 (Lunch)
招牌雲吞麵