2024-09-23 351 views
今日嚟到北角去咗正九清湯腩.冰室, 叫咗一個全家福 裏面有崩沙腩,坑腩, 金錢肚,牛筋,蘿蔔。而崩沙腩同坑腩兩種唔同食法, 崩沙腩牛味重啲,肉質比較淋,坑腩比較爽滑,唔會起潺, 所以如果大家有機會去一定要試曬兩種牛, 兩個脂肪同肉嘅比例都好均勻, 而且份量非常足夠, 食完已經好滿足。 之後再推介佢哋嘅菜肉雲吞, 皮薄餡靚, 裏面配料非常多, 一食就知係人手自己包, 又可以做到個皮咁薄,又可以做到裏面咁多餡, 真係唔容易(有誠意),當然食咗咁多肉梗係要整返個腩汁生菜, 睇到已經翠綠, 新鮮 最尾飲埋杯熱奶茶醒一醒神, 又係一日good day所以我決定畀五星星佢
, 又可以做到個皮咁薄,又可以做到裏面咁多餡, 真係唔容易
最尾飲埋杯熱奶茶醒一醒神, 又係一日good day

所以我決定畀五星星佢
2024-09-20
$100 (Tea)
  • 菜肉雲吞
  • 全家福