2024-07-26 897 views
大鄉里出城過海去左灣仔上堂,放晏係附近搵野食,諗住試下d 特別野,行到附近見到呢間蕃茄師兄,出名蕃茄湯麵。諗起酸酸甜甜嘅蕃茄湯,即刻口水直流🤤因為當日係星期六,lunch 時間都唔係好多人。坐低之後用QR code點餐。見到舖頭都有推出學生優惠,可能平日用嚟吸引附近學生幫襯。見到蕃茄湯麵嘅定價唔算平,普通一個餸加麵都可能要50幾蚊,未計野飲。但灣仔區黎講,算係平食選擇。我揀咗豬扒蕃茄湯米線,糾結咗好耐加唔加炒蛋。但上網睇返原來炒蛋係出名,真係好後悔冇加到🥺 蕃茄湯香濃,唔會油,有加入真蕃茄粒。豬扒軟熟唔會硬,大大塊。不過如果唔加其他餸,食落會覺得有啲寡。但都要讚一讚個湯底,好飲到飲晒成碗。總括而言,可以一試👍🏻

總括而言,可以一試👍🏻
Type of Meal
Lunch