2019-06-23
突然好想食魚生飯,搵下近近地馬鞍山邊度有得食,就見到呢間西日fusion菜。果日lunch time岩岩開始無咩人一入去即刻有位坐。鋪頭整體比較暗幾有feel。睇menu魚生飯都有幾款花多眼亂,但要食梗係食盡佢叫左最多種樣果款!魚生飯未到就到左茶碗蒸、味噌湯同中華沙律,原來成個set包埋,我本身都勁鐘意食茶碗蒸同飲味噌湯,呢個set滿足哂我三個願望!茶碗蒸上枱仲燙手熱辣辣,唔好以為一路興住食到尾會熟得瀉會鞋口,係由頭滑到尾入口即溶,而且好香木魚味!唔係跟set都想再encore😍到主角魚生飯,魚生新鮮鮮甜,最surprise反而係個醋飯,食落醋味比之前食過既魚生飯出,但出得黎又唔會搶左魚生既鮮甜味,反而仲互補令成碗飯更加鮮味!我相信淨飯都可以食多碗🤣真心未食過咁好食既醋飯,成件事事半功倍!講講下又心郁郁想食多次啦😍