2023-06-28 298 views
˜”*°•.˜”*°• 老掌櫃東北菜館 。•°*”˜.•°*”˜🔅大角咀區❂ 口水雞 💵 HK$78呢個口水雞不得不說個份量超級多😂雞件都大大舊😋 佢上面鋪滿勁多嘅蔥花, 蒜, 辣椒, 花生, 芝麻❤️ 啱晒鍾意食辣同重口味嘅我✨❂ 黃金南瓜 💵 HK$84黃金南瓜係中式版天婦羅🤭外邊炸得超香脆而且外邊麵粉炸既皮都好薄, 仲鋪滿咗好多鹹蛋黃🤤超級惹味, 內裏超甜嘅南瓜熱辣辣又軟熟🫠絕對係食極都唔停口😝而且份量都超級多✨CP值高🤭❂ 北京填鴨 (半隻) 💵 HK$168呢度最出名就係北京填鴨🥰雖然我哋只係叫咗半隻, 但估唔到個份量係咁多🤗表皮燒得好香脆🤤鴨肉厚肉同肉質夠腍, juicy🤭而且有淡淡的鴨油脂既香片皮鴨最重點嘅就係包住嗰塊皮😂佢厚薄適中, 食落去仲要好煙韌😋包埋佢嘅配菜蔥, 青瓜✨正正呢個價錢真係好親民❤️絕對食得過❂ 炸銀絲卷 💵 HK$24炸銀絲卷炸到外邊係金黃色好香脆🤤內裏係軟綿綿,而且入邊都有層次感點埋我最鍾意食甜甜既鍊奶🫠絕了❂ 高力豆沙 (2件) 💵 HK$26高力豆沙空氣咁做得好好🤤蛋味香濃外邊鋪滿咗好多好多嘅砂糖內裏係好香濃嘅紅豆🫘蓉整體嘅味道都唔會太甜🥰不錯不錯

🔅大角咀區

❂ 口水雞 💵 HK$78
呢個口水雞不得不說個份量超級多😂

❂ 黃金南瓜 💵 HK$84
黃金南瓜係中式版天婦羅🤭外邊炸得超香脆

❂ 北京填鴨 (半隻) 💵 HK$168
片皮鴨最重點嘅就係包住嗰塊皮😂
佢厚薄適中, 食落去仲要好煙韌😋
包埋佢嘅配菜蔥, 青瓜✨正正
呢個價錢真係好親民❤️絕對食得過

❂ 炸銀絲卷 💵 HK$24
炸銀絲卷炸到外邊係金黃色
好香脆🤤內裏係軟綿綿,而且入邊都有層次感
點埋我最鍾意食甜甜既鍊奶🫠絕了

❂ 高力豆沙 (2件) 💵 HK$26