之前已經聽好多人推介pici,話佢又飽又抵食又好味,但係每次都好多人排隊,所以今日就趁佢仲有位嗰陣早啲去食,試試佢個homemade pasta🤤不過今次就冇試佢個tasting menu,就咁散嗌左啲嘢食,四個人嗌咗兩個starters、三個pasta,同兩個甜品,都已經好飽👍🏻———𝑪𝑶𝑳𝑫 𝑪𝑼𝑻𝑺 $130第一個starter嗌左cold cuts,有巴馬火腿、意大利香腸、巴馬臣芝士,同埋塔雷吉歐芝士。不過不失,特別係個parma ham都幾好味😋.𝑯𝑶𝑴𝑬𝑴𝑨𝑫𝑬 𝑴𝑬𝑨𝑻𝑩𝑨𝑳𝑳𝑺 $90第二個starter係肉丸,啲肉丸好大粒,啲醬亦都好好味,除咗用嚟點肉丸之外,亦都可以點佢個包👍🏻.𝑪𝑳𝑨𝑺𝑺𝑰𝑪 𝑳𝑨𝑺𝑨𝑮𝑵𝑨 $130呢個千層麵啲麵好滑,而且焗嘅程度亦都啱啱好,啲芝士喺面頭薄薄哋一層,啲肉味亦都好出,每一啖都有肉有汁,口感好豐富好有層次🤤.𝑻𝑨𝑮𝑳𝑰𝑶𝑳𝑰𝑵𝑰 $180啲黑松露片配埋白松露醬汁,令到食嘅每一啖麵都好有松露嘅味道,意粉亦都好彈牙,口感幾特別,整體都係唔錯🤩.𝑳𝑶𝑩𝑺𝑻𝑬𝑹 𝑭𝑬𝑻𝑻𝑼𝑪𝑪𝑰𝑵𝑬 $240個龍蝦好鮮甜,配埋啲番茄醬感覺更加清新,闊條麵亦都

———
𝑪𝑶𝑳𝑫 𝑪𝑼𝑻𝑺 $130
𝑯𝑶𝑴𝑬𝑴𝑨𝑫𝑬 𝑴𝑬𝑨𝑻𝑩𝑨𝑳𝑳𝑺 $90

𝑪𝑳𝑨𝑺𝑺𝑰𝑪 𝑳𝑨𝑺𝑨𝑮𝑵𝑨 $130
𝑻𝑨𝑮𝑳𝑰𝑶𝑳𝑰𝑵𝑰 $180
𝑳𝑶𝑩𝑺𝑻𝑬𝑹 𝑭𝑬𝑻𝑻𝑼𝑪𝑪𝑰𝑵𝑬 $240
個龍蝦好鮮甜,配埋啲番茄醬感覺更加清新,闊條麵亦都好滑好彈牙,整體來講我覺得呢一點算係幾好味❤️

𝑻𝑰𝑹𝑨𝑴𝑰𝑺𝑼 $60
我覺得個tiramisu係唔可以唔嗌嘅甜品!佢中間啲cream好滑,亦都有少少芝士味,啲海綿蛋糕亦都做得好鬆軟同埋濕潤,吸收晒咖啡嘅精華,但係唔會太濃,恰到好處,同啲cream一齊好夾😍如果咁啱好似我哋咁有人生日嘅話,佢仲可以幫你點蠟燭同埋喺個碟邊度寫生日字句🎂整體嚟講呢個真係幾出色嘅一個tiramisu💯