2020-11-10 326 views
北角和富中心最近開咗新嘅foodcourt, 朋友話好多嘢食, 仲可以打卡😯。 好奇的我就去試吓。 原來FoodCourt 裝飾佈置好似土耳其咁,行異國風情格調,真係好特別喎🤩FoodCourt 入面都好多選擇, 我哋去到就已經被門口呢間星馬餐廳吸引住。當然要試餐廳推介~~新加坡無骨海南雞飯配椰子雞湯($72)海鮮喇沙麵($68)鬼馬釀油條($28)恐龍美祿(+$18)番刺果特飲(+$18)海南雞雞肉好嫩滑,無骨好方便。 要讚的是椰子雞湯, 好濃郁而且材料很多,味道鮮甜。喇沙湯底有香濃椰奶味, 微辣醒胃, 仲有好多海鮮,雞肉,牛肉等。 釀油條炸得好脆口,入面花枝膠彈牙,絕對要點嘅小食。恐龍🦖美祿沖得好香,上面仲有脆波波😋番刺果原來係釋迦(番荔枝)呀🤩 ,未試過,超特別, 酸酸甜甜, 入面仲有椰果粒😋聽講番刺果仲好有益喎

當然要試餐廳推介~~
新加坡無骨海南雞飯配椰子雞湯($72)
海鮮喇沙麵($68)
鬼馬釀油條($28)
恐龍美祿(+$18)
番刺果特飲(+$18)

恐龍🦖美祿沖得好香,上面仲有脆波波😋