2018-12-30 10149 views
朋友推介這家本地手工餅店, 經常出旺角的我並沒有刻意去找尋 Glory Bakery 的蹤跡。這天家人買了兩樽回來, 比上網 Ztore 訂的平大約 1/5 價錢。而我就當然要第一時間打開試一試啦。之前試過檸檬茶味, 略嫌太甜。又試過咸蛋黄味, 又嫌食多幾粒會太滯。今次呢兩樽係咖啡杏仁味, 仍然是細細粒的, 心想著如果可以大塊 D 就好了。曲奇香脆, 咖啡香醇可口, 又咬到一粒粒的杏仁片, 正喎。其中一個喜歡 Glory Bakery 這款樽装餅的原因: 就是它的可重用玻璃樽, 既環保又漂亮實用, 又有密封金屬蓋, 我會洗乾淨沖茶或咖啡都可以。

TakeAway