2019-10-04 75 views
一出元朗劇院就見到間好似bar咁既餐廳,原來係食泰菜🤣店舖裝修都好別緻,好似真係泰國河邊既餐廳,仲有一個勁大既螢幕,播住泰國流行歌,成件事勁有feel!!!🥳播埋MV哈哈~甜柚鮮蝦沙律🥗柚子好實在,成盤都充滿曬柚子,鮮蝦就兩隻唔算多,肉質厚實。酸酸甜甜,幾開胃。 冬陰公湯好濃椰奶味,好多鮮菇同蝦頭,感覺到熬左好耐。唔會太辣,岩曬身邊唔食得辛辣既骨友~薄餅好好食~雖然油左少少,但勝在夠香口酥脆,點埋青咖哩一流!青咖喱雞清新惹味,香料十足,屬於稀身咖喱,入面雞既份量都唔少!送飯同送薄餅都正重點推介!!!串燒,三牛三豬!之前一直薄泰式串燒既印象都係鞋鞋地,今次完全打破我既想像,勁嫩勁juicy!牛串簡直係牛柳粒咁,大概7成熟,夠大件夠厚,咬落淡淡肉汁。至於豬肉就夠曬軟腍,加埋附上既花生醬汁,好食!馬拉盞炒通菜,正常發揮,夠濃味!
一出元朗劇院就見到間好似bar咁既餐廳,原來係食泰菜🤣

播埋MV哈哈~

甜柚鮮蝦沙律🥗

冬陰公湯

薄餅
好好食~雖然油左少少,但勝在夠香口酥脆,點埋青咖哩一流!

青咖喱雞

馬拉盞炒通菜,正常發揮,夠濃味!