前排好Hit,想試好耐,見啲評語好兩極最近旺角同中環開咗新分店難得今日去完廣華醫院上堂,5分鐘就到,帶成group朋友同我一齊去試「伏」🤣好多款麵,可以揀noodle combo,包餃子或飯卷▶️ 雞湯麵Chicken noodle ($78)Signature✨隻雞好大份,應該有半隻🐔賣相似人蔘雞因為有唔同部位,肉質唔同大部分鮮嫩👍🏻只有雞胸位乾少少但就啖啖厚肉不過有骨同皮,食得冇咁方便刀削麵幼身,望住廚房新鮮削麵🍜麵質好煙韌有嚼口😋烏冬上海麵混合體,好上癮湯底清得嚟入味,加入大量雞蛋絲、韭菜、薯仔,完全唔單調配搭好好味❣️成碗KO冇難度配菜有泡菜同醃蘿蔔,兩個都唔太辣,反而好開胃惹味每人都會有碗薏米飯,配上紫菜碎、泡菜、韓式辣醬同麻油醬攪拌一齊食薏米飯黏口而有質感🍚味道一般,當side咁食-湯麵真係好食🤤鍾意個麵質肉份量都好足,好飽肚環境乾淨企理,有張長枱坐得晒我哋9個人服務幾好,上菜快,賣相擺盤靚仔價錢OK,計埋加一$85/ pax,以份量嚟講相當抵食幫大家證實咗冇伏,朋友都話好推介😙
前排好Hit,想試好耐,見啲評語好兩極
最近旺角同中環開咗新分店
好多款麵,可以揀noodle combo,包餃子或飯卷

▶️ 雞湯麵Chicken noodle ($78)
Signature✨
隻雞好大份,應該有半隻🐔賣相似人蔘雞
因為有唔同部位,肉質唔同
大部分鮮嫩👍🏻只有雞胸位乾少少但就啖啖厚肉
不過有骨同皮,食得冇咁方便

刀削麵幼身,望住廚房新鮮削麵🍜
麵質好煙韌有嚼口😋烏冬上海麵混合體,好上癮
湯底清得嚟入味,加入大量雞蛋絲、韭菜、薯仔,完全唔單調
配搭好好味❣️成碗KO冇難度
雞湯麵

配菜有泡菜同醃蘿蔔,兩個都唔太辣,反而好開胃惹味

薏米飯黏口而有質感🍚
味道一般,當side咁食

湯麵真係好食🤤鍾意個麵質
肉份量都好足,好飽肚
環境乾淨企理,有張長枱坐得晒我哋9個人

服務幾好,上菜快,賣相擺盤靚仔
價錢OK,計埋加一$85/ pax,以份量嚟講相當抵食
幫大家證實咗冇伏,朋友都話好推介😙
$85 (Lunch)
雞湯麵
  • Chicken  noodle