2022-09-02
早排牛角開左呢間火鍋新副線💛果然延續牛角嘅人氣 一樣要排長龍本來都係抱住試新店嘅心態去幫襯 點知質素有驚喜喎(´・ᴗ・ ` ) 甚至覺得有少少超越另一連鎖台式火鍋店!性價比亦幾高☺️餐廳裝修有別於一般火鍋店 偏向優雅風 座位好闊落 唔大油煙 仲坐得好舒服🫶🏻另外用QR code落單 上菜好快~—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-目前有4款套餐可以揀~🐻今次就食豪D (¬‿¬)揀左食物種類最多嘅套餐. ♡ 厝內人。吃台北(午市$268|晚市$368)除左任叫嘅肉類、海鮮、丸類✨呢𝚜𝚎𝚝仲包括獨有嘅「輕奢華盛盤」 以層架擺上海鮮、M5和牛、台灣水蓮等時令蔬菜~打邊爐都儀式感十足 不過呢盤就無得𝚛𝚎𝚏𝚒𝚕𝚕啦🍭重點推介♡ 肉類|M5和牛肩胛肉、牛小排唔算好多款 但勝在有鮮味有肉味🐮放題黎講算高質啊.♡ 台灣特產丸類|芋頭丸、馬蹄木耳貢丸、麻辣爆漿肉丸🍡✨芋頭丸真係大力推介 脹卜卜又彈牙 最重要係裡面包住一大舊芋泥蓉! #芋泥控 一定愛上💜.♡ 熟食|香炸芋泥丸、香菇肉燥飯、焦糖爆谷熟食區仲有好多台式小食😛台灣腸、鹽水雞、手抓餅、滷味等等 味道大致都正常發揮啦.♡ 海鮮類|蝦滑、孔雀蛤.♡ 飲品|罐裝飲品任
—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-
♡ 厝內人。吃台北(午市$268|晚市$368)
🍭重點推介
♡ 肉類|M5和牛肩胛肉、牛小排
唔算好多款 但勝在有鮮味有肉味🐮放題黎講算高質啊
♡ 台灣特產丸類|芋頭丸、馬蹄木耳貢丸、麻辣爆漿肉丸🍡
♡ 熟食|香炸芋泥丸、香菇肉燥飯、焦糖爆谷
♡ 海鮮類|蝦滑、孔雀蛤
♡ 飲品|罐裝飲品任飲唔嬲(´・ᴗ・ ` )仲有自家泡茶&珍珠奶茶等特飲🧋種類都好多
♡ 甜品|自家製紅豆芋圓仙草 偏甜但芋圓幾煙韌~可以任點😆最後仲每人都有一盒𝚖𝚘𝚟𝚎𝚗𝚙𝚒𝚌𝚔雪糕 飽到上心口🤰🏻
♡ (◍•ᴗ•◍) ♡
𝘍𝘰𝘭𝘭𝘰𝘸 𝘮𝘦 𝘩𝘦𝘳𝘦 ʕ•ᴥ•ʔ