2021-05-09
✨#慶祝餐廳推介 - 尖沙咀 牛魔🐮Yakiniku More✨#makeawish_tst#makeawish_dining介紹一家人食咩好懶人包😛🍞作為牛魔王🐮燒肉更加係我至愛😋牛魔係一間集日式同韓式於一身嘅燒肉店佢採用咗修長嘅燒烤爐同無煙設計岩哂一啲中意食燒肉但又唔想整到成身燒烤味嘅朋友而且環境優雅 有4人座位一家四口可以一路食燒肉 一路傾計培養感情😙😙//Menu of the day 必點之選🤤🥩美國Prime 醬油牛肋骨 (2件) ($198)估唔到一件捲出黎有兩三圈咁長,仲有專人幫你燒同剪開舊骨serve你,夠哂好服務😍🥩香蔥牛脷 (7片) ($85)牛脷薄切但非常煙韌有咬口,加埋香蔥落去燒包住食,夠哂惹味😝😝🥩厚切豚肉五花腩配生菜 ($130)燒完後豚肉味道濃郁,油脂感十足。如果覺得太油膩可以包爽脆嘅生菜食,點埋少少辣醬有種係韓國嘅感覺😌🥟櫻花蝦粟米餃子 ($65)餃子內含豬肉同粟米內餡,配合盛滿嘅櫻花蝦,口感豐富有層次😋🍚石鍋拌飯 ($110)睇落平平無奇,但一食就有驚喜❗️係經典鐵板燒炒飯嘅味道,味道恰到好處,為依餐畫咗完美嘅句號。☺️☺️人均消費:~$250-350/h
#makeawish_tst
岩哂一啲中意食燒肉但又唔想整到成身燒烤味嘅朋友
而且環境優雅 有4人座位
一家四口可以一路食燒肉 一路傾計培養感情😙😙
Menu of the day 必點之選🤤
🥩美國Prime 醬油牛肋骨 (2件) ($198)
🥩香蔥牛脷 (7片) ($85)
🥩厚切豚肉五花腩配生菜 ($130)
🥟櫻花蝦粟米餃子 ($65)
餃子內含豬肉同粟米內餡,配合盛滿嘅櫻花蝦,口感豐富有層次😋
🍚石鍋拌飯 ($110)
人均消費:~$250-350/head 👨👩👧👦
慶祝指數:💛💛💛💛
抵食指數:💰💰
回頭率:👀👀👀
📍牛魔 Yakiniku More
地址:尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖
Shop 5-6, G/F, No.8 Minden Ave, Tsim Sha Tsui